Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Bild Πλεονεκτήματα  της   συσκευής : 
#  Δεν  καρβουνιάζει   το  τρόφιμο
#  Δεν   επικάθηται   καπνός  (  με  καρκινογόνες  ουσίες )  πάνω στο  τρόφιμο .
#  Συγκεντρώνει  το  λίπος  ( που  περιέχει  τα  πιο  πολλά  βλαπτικά  συστατικά  )   και   μπορεί  να  καταναλωθεί  χωριστά  ή  να  γίνει  κάτι  άλλο ( πχ  σαπούνι ) . 
#  Εάν  βάλουμε   νερό  στον  πυθμένα  ,  βράζει  τα  τρόφιμα  (  100  βαθμοί   Κελσίου )  .  Εάν  δεν  βάλουμε   νερό  , τα  ψήνει  ( πάνω  απο  100  βαθμοί   Κελσίου ) .
#  Αξιοποιεί    και   φθηνά  καύσιμα  ( πχ  άχυρο ) .


Κανόνες
1)  Δεν  βάζουμε    στην  φωτιά   τροφές  που   μπορούν  να  καταναλωθούν  και  ωμές  (  λάδι  ,  ντομάτα  ,  κρεμμύδι , φρούτα , καρύδια   ) .
     Απο  το   σκόρδο  και  την  πιπεριά  καταναλώνουμε  ωμά   μικρή  ποσότητα ( για  τα  αντιοξειδωτικά )  και  το  υπόλοιπο   μαγειρεμένο  στον  ατμό  (  για  τις  πρωτεϊνες ) ...
περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου